Перше враження Cloud Gateway Ultra (UCG Ultra)



21 лютого було анонсовано новий шлюз безпеки Cloud Gateway Ultra для продажу в США. Ознайомившись із його перевагами я зрозумів що це потужний і сучасний пристрій. Оскільки я живу в Україні, я зміг його замовити лише через склад посередника в США – Meest US. Після отримання я вирішив зробити розпаковку та описати процес підключення в цьому дописі.

February 21, 2024

Анонс

Компанія Ubiquiti анонсувала Cloud Gateway Ultra для замовлення на офіційному сайті

February 21, 2024
February 21, 2024

Замовлення

Отримавши лист від Ubiquiti із пропозицією, я негаючи часу замовив UCG Ultra

February 21, 2024
February 27, 2024

Доставка

Прямої доставки в Україну нема, тому я замовив шлюз безпеки на склад в США через сервіс Meest

February 27, 2024
March 13, 2024

Пересилка

Компанія Meest отримала посилку і переслала на мою адресу

March 13, 2024
March 17, 2024

Отримання

Коли посилка прибула в Україну я її успішно отримав!

March 17, 2024

Передмова

Мої перші враження неймовірно яскраві, адже дійсно це надпотужний пристрій із сучасним інтерфейсом, елементами керування, інтуїтивно зрозумілим інструментом налаштування!

Розпаковка

Коробка у мінімалістичному дизайні в картоні кольору беж. Розмір коробки значно збіцльшився 175 х 160 х 80 мм. На зворотній стороні коробки зліва знизу наклеєна етикетка із інформацією про країну виробника, мак адресу та голограму про те, що товар сертифікований і справжній. Як і в минулій версії коробка відкривається методом смикання за спеціальний язичок відкриття. Відкривши коробку, як і в минулій версії по центру розташований яскраво-синій qr-код, який веде на інструкцію першого підключення. Тобто на першому етапі нового мало.

Перегорнувши цю сторону коробки по центру красується сам роутер в матовій заводській плівці. Під роутером прибравши білу вкладку в пластиковій секції знаходиться зарядний пристрій на 5В 3А, короткий патч-корд дусь 15 см, ніжки у вигляді наклейки, а в боковому кармані вставлена дуже маленька паперова інструкція. Я зробив фото кожного елемента окремо і крупніше Все вкладено компактно та грамотно, мені сподобалося.

Щоб розуміти різницю розмірів та кількість портів, розташування елементів я вирішив порівняти фізично дві моделі UXG-Lite та UCG Ultra, дивіться наскільки неймовірна різниця.

Налаштування та Speed test

Дочекавшись повного завантаження роутера, а це приблизно 2-3 хвилини, я на дисплеї побачив анімовану рекомендацію продовження налаштування. Дисплей відображає інформацію чітко та інтерактивно, це просто супер!

При доступі до мережі інтернет, налаштування відбувається через додаток UniFi через блютуз. Я налаштування здійснював через Android смартфон Samsung. Відкривши додаток, буквально за декілька секунд зявляється повідомлення про те, що знайдено новий пристрій Cloud Gateway Ultra з пропозицією продовжити налаштування. Перше налаштування може тривати від 4 до 20 хвилин, тому краще щоб смартфон був зарядженним.

Також швидкість відображається і на дисплеї самого роутера

Оскільки цей шлюз безпеки вже із вбудованим UniFi контролером, то нема потреби в окремих локальних сервісах чи апаратному Cloud Key пристрої.

Якщо у вас будуть питання, задавайте в коментарях, я з радістю поділюся своїм досвідом у використанні цього роутера!