Розпаковка Raspberry Pi 5



Вступ до розпаковки Raspberry Pi 5

Сьогодні я напишу про свій досвід замовлення Raspberry Pi 5 та розпакую її.

Почну з того, що Raspberry Pi 5 було анонсовано для попереднього замовлення 28 вересня 2023 року. Я стежив за цією новиною, проте різниця в часовому полюсі не дала мені можливість замовити саме 28-го.

29 вересня, я відвідав офіційний сайт https://thepihut.com/ і зробив попереднє замовлнення на варіант із 8 гб оперативної памяті. За такий варіант я заплатив 98$ із урахуванням транспортних та податкових витрат.

24 жовтня я отримав лист, що передзамовлення були розподілені на декілька відправлень, а саме:

First batch (orders before 28/09/23 10:00 (UK Time))

Second batch (orders between 28/09/23 10:00 and 28/09/23 20:00 (UK Time))

Third batch (orders after 28/09/23 20:00 (UK Time))

Я потрапив до третьої черги, і вже 10 січня 2024 року я успішно отримав її.

Довгоочікуванна розпаковка Raspberry Pi 5!

Враховуючи досвід купівлі Raspberry Pi 4, я не очікував отримати в маленькій коробочці ще щось, окрім документації, застереження та самої Raspberry Pi 5.

Коробочка по розміру, кольору та дизайну майже не відрізняється від попередника. В нижньому кутку зазначена кількість оперативної памяті – в моєму випадку 8 Гб. Коробочка щільно заклеєна, і при спробі її відкрити обовязково залишаться сліди відкриття, тому я думаю неможна її запакувати назад уникнувши викриття попередньої розпаковки.

На зворотній стороні описані характеристики, зазначене посилання на офіційний сайт, де можна ознайомитися із початком роботи із цією Raspberry Pi. Також прописані умови щодо використання логотипа HDMI. Штрихкод із цифрами які починаються на 50 ідентифікує країну виробника як Великобританію, що дає впевненості в якості виробу.

Лицьова та зворотна сторони дуже схожі на попередню ревізію, проте є різниця в тому, що USB та Ethernet розєми розташовані не зліва направо, а навпаки зправа на ліво, що не дасть змогу підключити POE HAT+ з 4ї версії.

Комплектація, як я зазначав вище мінімальна:

  • Коробочка
  • картка застереження
  • інструкція
  • Raspberry Pi 5

Ось так я отримав свою Raspberry Pi 5, розпакував її і сподіваюся встановлю на неї всі бажані сервіси, про які буду писати в наступних своїх постах.